2021/1 Kamu Personeli Olmayan Sözleşmeli Aile Sağlığı Çalışanı Alımı
19 Ekim 2021

ANTALYA İLİ AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI KAPSAMINDA BOŞ AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI POZİSYONLARINA KAMU DIŞINDAN AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI

              İlimizde Aile Sağlığı Çalışanı bulunmayan aşağıda bilgileri bulunan Aile Hekimliği Birimine 5258 sayılı Aile Hekimliği Uygulaması Hakkında Kanunu’nun 3. Maddesine istinaden, kamu görevlisi olmayan Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı) ve Acil Tıp Teknisyenleri belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde sözleşmeli aile sağlığı çalışanı olarak istihdam edilecektir. 

               Aile Sağlığı Çalışanı olarak çalışmak isteyenlerin aşağıda yazılı olan belgeleri ve ekteki dilekçeler ile birlikte Müdürlüğümüze şahsen müracaatları gerekmektedir. Posta ve diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

 

KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI YERLEŞTİRİLECEK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ POZİSYONU

SIRA NO

İLÇESİ

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİM KODU

1

Kaş

Çavdır Aile Sağlığı Merkezi

Kaş 012 Nolu Aile Hekimliği Birimi

2

Elmalı

Akçay Aile Sağlığı Merkezi

Elmalı 008 Nolu Aile Hekimliği Birimi

 

BAŞVURULAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR

1- Türkiye’de mesleğini icra etmeye yetkili ve ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarının Ebelik, Hemşirelik, Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı), Acil Tıp Teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecektir.                  

2- Başvuru için ilimizde ikamet şartı aranmayacak, ülke genelinden başvuru alınacaktır.

3- Başvuru tarihi itibariyle altı ay öncesine kadar kamu görevlisi olanlar (657 sayılı kanun, 4/A, 4/B, 4924 sayılı Kanun, 399 sayılı KHK, 663 45/a maddesine göre çalışanlar vb.) başvuramayacaktır. Ancak 5258 sayılı kanun kapsamında Kamu Görevlisi olmayan Aile Sağlığı Çalışanı olarak çalışmakta iken sözleşmesini usulüne uygun sona erdirenler başvurabileceklerdir.

 

BAŞVURU İŞLEMİ

      Başvuru,bir dosya ile doğrudan aile sağlığı çalışanı olarak sözleşme yapılacak kişi tarafından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Hüsnü Karakaş Mahallesi (Kepez Devlet Hastanesi Yerleşkesi) KEPEZ / ANTALYA adresindeki Personel Hizmetleri Başkanlığı Atama Birimine yapılacaktır.2. Şahıs ve Posta veya diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Ancak Noterce vekil tayin edilmiş kişiler tarafından evrak teslimi yapılabilir. Başvuru dilekçesi gelen evrak kaydı yapıldıktan sonra dosya ve ekleri ile birlikte Atama Birimine teslim edilecektir.          

 

 

  BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER            

1-T.C. Kimlik Numarası bulunan geçerli bir kimlik belgesinin fotokopisi,

2-Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş, diploma veya geçici mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti,(Tescil edilmiş bulunan diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslının getirilmesi halinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra Müdürlüğümüzce tasdik edilmek suretiyle kabul edilecektir.)

3-Adli sicil kaydının bulunmadığına dair beyan,

4-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığına ilişkin sağlık raporu,

5-Aile sağlığı çalışanı olarak sözleşme imzalamak istediğine ve başvuru tarihi itibariyle altı ay öncesine kadar kamu görevlisi olarak çalışmadığına dair imzalı dilekçe,

6-İki adet vesikalık fotoğraf.

 

DİĞER HÜKÜMLER

 

1- Yerleşmeye hak kazanan kişi “Aile Sağlığı Çalışanı Hizmet Sözleşmesi” imzalayacak ve sözleşme imzalandıktan sonra 3 (üç) iş günü içerisinde görevine başlayacaktır.

2-Aile sağlığı çalışanları, Müdürlüğümüzün planlamasına göre göreve başladıktan sonra en kısa süre içinde 30 saatlik uyum eğitimine tabi tutulacaktır.

3- Başvuru dosyasının eksik olması veya gerçeğe aykırı beyan yapıldığının tespiti halinde başvuru yapılmamış sayılacak, sözleşme yapılmışsa feshedilecektir.

4-İşlemler aşağıda tabloda belirtilen takvim doğrultusunda yapılacaktır.

5-Müracaatların değerlendirilmesi Müdürlüğümüzce oluşturulan “Kamu Görevlisi Olmayan Aile Sağlığı Çalışanı Yerleştirme Komisyonu” tarafından yapılacak ve değerlendirme neticesi Müdürlüğümüz www.antalyasm.gov.tr web sayfasından ilan edilecektir.

6-İlan edilen boş pozisyonlara birden fazla başvuru mevcut ise öncelik Yükseköğrenim Kurumlarının Ebelik, Hemşirelik, Sağlık Memurluğu (Toplum Sağlığı) ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümlerinden mezun olan sağlık personeline verilecektir. Bu kapsamda da birden fazla başvuru bulunduğu takdirde öncelik başvuru evrak giriş numarasına göre belirlenecektir.

İLAN TARİH ARALIĞI

07/01/2021-15/01/2021

MÜRACAAT TARİH ARALIĞI

11/01/2021-15/01/2021

MÜRACAATLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

19/01/2021

SONUÇLARIN İLANI

22/01/2021


EKLER
DİLEKÇE.doc

DİLEKÇE 2.docx