HIMSS Antalya Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.
21 Ekim 2021

HIMSS Avrupa, dünya üzerindeki hastanelerde süreçleri iyileştirmek ve hastaların daha iyi hizmet almasını sağlamak için geliştirdiği yöntem ve akış modellerini, HIMSS Analitik adı altında uluslararası bir standardizasyon mekanizması haline getirerek EMRAM’ı geliştirmiştir. Bu model, hastanelerin elektronik tıbbi kayıt yeteneklerini en temel hizmetlerden kağıtsız tıbbi kayıt ortamına kadar genişleyen bir aralıkta ele almaktadır. HIMSS Avrupa, bu model ile hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapmakta ve 6. ve 7. Seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında ilan ederek akreditasyon belgesi vermektedir.
Ülkemizdeki hastanelerin ve sağlık merkezlerinin bilişim teknolojileri kullanım durumlarının tespit edilmesi amacıyla HIMSS Antalya Değerlendirme Toplantısı, AİSM Turkuaz Toplantı Salonunda saat 11:00'da gerçekleştirildi. Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail. BAŞIBÜYÜK başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Başhekim, Başhekim Yardımcıları, İdari Mali İşler Müdür ve Müdür Yardımcıları katılmıştır.

AHM_6428.jpg
AHM_6425web.jpgAHM_6424manşet2.jpgAHM_6428.jpgAHM_6431web.jpg